Vis meny
Alle nedlastbare

VERDENS FARLIGSTE PLASSER Å BO / VERDAS FARLEGASTE PLASSER Å BU

08.05.14  |  29 min  |  NRK2



Korrespondentane (t) vår 2014 1:10
Svensk utanriksmagasin.
Korleis er det å bu på nokre av verdas farlegaste plassar? Korrespondentane dreg til ein valdeleg by, den farlegaste vulkanen og til svært skitne byar. Det finn dei i Honduras, Indonesia og Mongolia.

Lena Scherman og Linda Hornqvist reiste til Ulan Bator i Mongolia, som er den hovedstaden i verden med verst forurensning. På noen steder har man oppnådd målinger som er fire ganger høyere enn dem i Hornsgatan i Stockholm. Forurensningen kommer fra kullfyringen i byen og forårsaker enormt mye lungekreft blant innbyggerne. De treffer Tsetsge som bor med to barnebarn og en datter i en Ger, et tradisjonelt telt, i en av Ulan Bators fattige deler. Barna er sjuke og hun selv kommer til å dø av lungekreft snart.

Niklas SjÜrgren og Håkan Claesson reiste til Indonesia, der verdens mest aktive vulkan finnes. På vulkanen Merapis traff de overlevende fra det store utbruddet i 2010. De traff blant andre Suwarni som mistet sin pappa, sin svigerfar og sin onkel. Selv lyktes hun i å flykte i siste sekund, men huset ble begravd helt av lavaen. Men fortsatt velger folk å bosette seg her, på tross av at vulkanen når som helst kan få utbrudd igjen.
 
Bengt Norborg og Marco Nilson reiste til verdens voldeligste by utenom krigssoner, San Pedro Sula i Honduras. Der følger de kriminalreporter Claudio Escalòn. I 23 år med kamera i hånden har han oppsøkt åsteder for å finne resultatet av volden, før politiet kommer og fjerner kroppene. Volden som er et resultat av gjengkriger holder på å ta overhånd og forstyrrer samhørigheten som skal til for å holde samfunnet sammen.

Programledare: Lena Scherman

 

Serie

Korrespondentane Våren 2014

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag

Samfunnsfag

Utlånsnummer

A1381

Nøkkelord

honduras, indonesia, mongolia, vulkan, vold, skitt, nrk2

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.