Vis meny
Alle nedlastbare

UKRAINA - KRIG ELLER FORSONING? - 2014

29.05.14  |  29 min  |  NRK2/>Korrespondentane (t) vår 2014 del 5:10
Svensk utanriksmagasin. Ukraina blir stadig meir splitta. Er det størst sjanse for krig eller forsoning?

Korrespondentenes Bengt Norborg og Bert Sundstrøm reiser i et Ukraina som er mer splittet enn noen gang og søker svar på om framtiden ligger i krig eller forsoning?

Bert Sundstrøm reiser til Kharkiv i Østre Ukraina. Der treffer han blant andre musikeren Pavel Petrov og hans kone Ljudmila Oleksenko.
Pavel har russiske røtter og Ljudmila er ukrainsk. Men de ser helt annerledes på situasjonen i Ukraina i forhold til dem i vest.
De vil virkelig ikke at Østre Ukraina skal bli en del av Russland, men mener at Putin er deres fremste venn og at det nye styret i Kiev er en allianse av nasjonalister, nazister og rike oligarker.

Anna Topolnyk bor i Lviv i Vestre Ukraina. Hun er markedssjef i et IT-selskap. Akkurat som de fleste i Vestre Ukraina er hennes fokus rettet mot vest, mot Europa, og hun mener at Ukraina ikke lenger tilhører den russiske familien. Vi sloss for vår frihet på Majdan, sier hun med overbevisning.

Følg også med på en rundtur i den forrige presidenten Viktor Janukovitj helt utrolige påkostede residens. Den ligger like utenfor Kiev på ett 137 hektar stort område, har ett eget Zoo og et utrolig luksuriøst treningsanlegg.

Se også de nye anti-stridsvogns-dikene som akkurat nå graves opp på grensen mellom Ukraina og Russland.

Programledare: Bengt Norborg

Serie

Korrespondentane Våren 2014

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag

Samfunnsfag

Utlånsnummer

A1385

Nøkkelord

ukraina, vest, øst, splittet, uenighet

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.