Vis meny
Alle nedlastbare

URO

01.03.2014  |  100 min  |  NRK1Nattkino: Uro (ttv) Norsk thriller fra 2006.

Hans Petter har en fortid han helst ikke vil skal være kjent, særlig ikke nå når han begynner å jobbe som undercover-politibetjent i Uro-patruljen. Men en dag innhenter fortiden ham.

Hans Petter har bakgrunn som kriminell, men vender ryggen til fortiden ved å starte som undercover-politibetjent i Uro-patruljen.

Under et rutineoppdrag møter han den gamle venninnen Mette som kjenner hans bakgrunn og vet mer om han selv enn han liker.
HP er god i jobben sin, men går for langt i sine handlinger. Til tross for at han har lagt lokk på fortiden, må han åpne det til stadighet for å gjøre det bra i jobben og gli inn i det kriminelle miljøet han etterforsker.
Han misbruker tilliten til Mette for å infiltrere miljøet og gjøre seg til kompis med Marco, som er en viktig brikke i spillet.
Etterhvert synker han for dypt inn i narkotikamiljøet i et forsøk på å gjøre det som er riktig og befinner seg mellom to virkeligheter på begge sider av loven.
HP tar saken i egne hender, men snart er hans eget og kollegenes liv i stor fare, og fortiden det eneste igjen å returnere til.

Med: Nicolai Cleve Broch, Ane Dahl Torp, Ahmed Zeyan m.fl.

Regi: Stefan Faldbakken,

Aldersgrense: (15 år)

Uro er en norsk actionthriller- og dramafilm fra 2006 med Nicolai Cleve Broch og Ane Dahl Torp i hovedrollene.
Filmen hadde premiere på Filmfestivalen i Cannes 22. mai 2006 som en del av programmet Un certain regard og er spillefilmdebutfilmen til regissør Stefan Faldbakken, sønn av forfatter Knut Faldbakken.
Stefan Faldbakken er født i England, men familien Faldbakken bosatte seg på Hamar da Stefan var 3 år gammel.

Manuset er skrevet av Faldbakken selv i samarbeid med Harald Rosenløw Eeg med fotograf John Andreas Andersen og produsent Christian Fredrik Martin og Asle Vatn.


Anbefalt for klassetrinn

10-13

Fag

Samfunnsfag, Spillefilm

Utlånsnummer

SF004

Nøkkelord

undercover, politi, narkotika, løgn, bedrag, kriminell fortid, spillefilm

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.