Vis meny
Alle nedlastbare

MUNCH - LA SKRIKET BLI HØRT

12.12.2013  |  58 min  |  NRK1Munch - La skriket bli hørt (t)
(Let the scream be heard)

I dag er det 150 år siden Edvard Munch ble født, og i den anledning viser vi denne dokumentaren om hans produksjon av mer enn 40 000 kunstverk. I fjor ble utstillingene hans i Paris, London, Frankfurt og Århus besøkt av en million mennesker. I Oslo er årets jubileumsutstilling sett av mer enn 300 000. Hva er det med Munchs kunst som berører oss i dag? I år er det 150 år siden Edvard Munch ble født, og det feires både i Norge og resten av verden. I denne dokumentaren får vi et innblikk i hvorfor maleren fortsatt er viktig for oss.

Hva er det som gjør at en kunstner feires etter 150 år? Er det fordi maleriene hans selges for millioner av dollar? Eller ligger hans kunstneriske storhet betinget i helt andre kvaliteter?
I intervjuer med verdens fremste Munch-eksperter og kunstnere søker vi svar også på dette spørsmålet: Hva var det som påvirket Munchs kunstneriske utvikling?

Dokumentaren tar oss med på reise som gjør oss i stand til å forstå hvorfor Edvard Munchs kunst også berører oss i dag, og vil fortsette å gjøre det i fremtiden.

Medvirkende: Magne Furuholmen, Marina Abramovich, Tracy Emin, Steffen Kverneland, Ketil Bjørnstad, Liv Ullmann m.fl.

Serie

Dokumentar

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag

Historie, Kunst og håndverk, Samfunnsfag

Utlånsnummer

A1310

Nøkkelord

munch, maleri, kunstverk, utstilling, dokumentar, kunst

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.