Britisk dokumentar. Originaltittel: Panorama: Malala
Malala ble skutt av Taliban fordi hun kjemper for jenters rett til utdannelse.
BBC's journalist Mishal Husain møter Malala og hennes familie, som forteller om veien tilbake og drømmen for en bedre fremtid for kvinner.
Skutt fordi hun protesterte mot Taliban
Historien om den unge, modige jenta, som ble skutt i hodet etter at hun i flere år hadde talt Taliban midt imot i blogginnlegg for BBC, sjokkerte sist høst en hel verden.
Angrepet skjedde da hun var i ferd med å gå på skolebussen i byen Mingora i Swat-dalen, der Taliban står sterkt.
En Taliban-talsmann bekreftet at det var de som sto bak attentatet mot den da 14 år gamle jenta.
-Vi advarte henne en rekke ganger og sa hun måtte stanse kritikken av Taliban, sa en talsmann.
Bakgrunnen var en blogg Malala startet i 2009, der hun skrev om hvordan Taliban forsøkte å hindre jenter i å gå på skolen.
Å bli skutt har bare styrket besluttsomheten hennes.
- De kan bare skyte en kropp, de kan ikke skyte drømmene mine. De skjøt meg for å drepe meg og stoppe det jeg kjemper for, men de gjorde en stor feil. Jeg lærte at til og med døden støtter meg. Til og med døden vil ikke drepe meg, sier hun.
Malala overlevde angrepet og ble sendt til London for behandling. Både pakistanske og britiske myndigheter gjorde henne til et symbol på kampen mot Taliban, og Malala er nå frontfigur i en global kampanje for å gi jenter rett til utdanning.
Den pakistanske jenta ble i fjor nominert til Nobels fredspris, og Pakistans president har opprettet et eget utdanningsfond i hennes navn. Boken om henne vil ifølge forlaget være klar innen utgangen av året.
Malala Yousafzai ble skutt i hodet av Taliban 9. oktober i fjor. Nesten på dagen ett år etter at hun overlevde, kunngjorde EU-parlamentet at årets Sakharov-pris går til den pakistanske skolejenta for hennes kamp for retten til utdanning.