Norsk dramatisert dokumentar om de norske sjørøverne. I 1807 gikk Norge fra gullalder til hungersnød nærmest over natten. Med napoleonskrigen forsvant både inntektsgrunnlaget og tilgangen på mat. Da ble nordmenn sjørøvere. Tusenvis av desperate sørlendinger utrustet små båter med kanoner. Så dro de ut for å kapre sivile handelsskip - med kongens tillatelse.
Pirater og sjørøvere får oss gjerne til å tenke på Disney eller Somalia-kysten. Det mange ikke vet, er at våre egne forfedre en gang var Nordens mest fryktede sjørøvere.
I 1807 gikk Norge fra gullalder til hungersnød over natten. Napoleonskrigen tok knekken på både inntektsgrunnlaget og tilgangen på mat. Dermed ble tusenvis av nordmenn sjørøvere.
Norges pirathovedstad
Kristiansand ble Norges pirathovedstad. Desperate sørlendinger utrustet småbåter med kanoner. Med kongens tillatelse seilte de ut i ukjent farvann, og kapret handelsskip på vei til og fra Storbritannia. De neste sju årene kapret nordmennene over 450 skip, hele 300 av dem ble ført inn til Kristiansand.
Om dokumentaren
"Med rett til å kapre" er en historisk dokumentar som har blitt til over tre år. Den er proppet med storslåtte dramatiseringer som har involvert over 150 statister. Et stort antall norske, engelske og russiske historikere er intervjuet.
Også direkte etterkommere av kaprere har bidratt til å gjøre dokumentaren så nær virkeligheten som mulig.
Produksjonsår: 2012Aldersgrense: Aldersgrense 6 år