Vis meny
Alle nedlastbare

HVEM TROR DU AT DU ER - THORVALD STOLTENBERG

18.02.2013  |  59 min  |  NRK1



De fleste kjenner til familien Stoltenberg. Men selv vet Thorvald Stoltenberg svært lite om sin egen familiebakgrunn. Dette vil han endre på nå.

Fredsmekleren, den tidligere utenriks- og finansministeren, diplomaten, foredragsholderen og livsfilosofen har sans for den gode historien, og det han hittil har fortalt om slekten sin, har vært basert på familiemyter og løse teorier. For første gang skal Thorvald etterprøve disse historiene og finne ut om det han selv har trodd om familiebakgrunnen sin i alle år har rot i virkeligheten.

Mange av familiemytene omhandler to personer som har vært svært viktige for Thorvald gjennom hele oppveksten: besteforeldrene hans.

Bestefaren Thorvald Heyerdal Stoltenberg kom fra en kjent borgerslekt, mens hans kone Gertha kom fra et av de mest belastede arbeiderstøkene på Oslos østkant.

Hvor stor var egentlig denne kulturkollisjonen mellom Thorvalds besteforeldre? Og hvorfor snakket aldri bestefar om sin egen oppvekst?

Spørsmålene er mange når Thorvald legger ut på sin reise tilbake i familiehistorien. En reise som fører ham blant annet til Frankrike og byen Cognac.
Svar avdekkes, myter forkastes og en vakker kjærlighetshistorie trer frem i lyset.

Hele serien på 8 program kan kjøpes for kroner 800,-

Serie

HVEM TROR DU AT DU ER? Sesong 2

Anbefalt for klassetrinn

5-13

Fag

Historie, Samfunnsfag

Utlånsnummer

A1099

Nøkkelord

stoltenberg, familiehistorie, frankrike, cognac, dokumentar

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.