Vis meny
Alle nedlastbare

I NATURENS GODTEBUTIKK

12.02.2013  |  29 min  |  NRK1



- For meg er det like mye friluftsliv å ligge i lyngen og koke kaffe, som å henge i en vertikal fjellvegg etter lillefingeren, sier Randulf Valle.
Han har vært på mange lange og tøffe turer i inn- og utland, men som redaktør i bladet Friluftsliv ønsker han å være en talsmann for lavterskelfriluftslivet. Mange tror at de må gå høyest, brattest eller fortest, og tror ikke at det er nok bare å være ute, sitte i lyngen, fiske eller plukke bær.

Sterk interesse
Randulf Valle er utdannet ingeniør og har doktorgrad i metallurgi. Men hjertet hans banker for friluftsliv.
Da han var ferdig utdannet, bestemte han seg for å prøve å leve av å være på tur. Jobben i bladet Friluftsliv gjør at han får tilbringe mesteparten av tiden sin der han helst vil være - ute. Basen hans er Hammerfest.

Lite besøkt nasjonalpark
-Finnmark er en godtebutikk for friluftsinteresserte, sier Randulf, og selv har han så mye igjen å utforske i dette fylket at han ikke ser noen grunn til å dra på tur andre steder.

Programleder Ingrid Langeland Olderbakk blir med redaktøren til Seiland, en alpin øy med trange fjorder, tusen meter høye fjell og Skandinavias nordligste isbre.
Det blir en tur gjennom vill og dramatisk natur og en sjelden anledning til å oppleve en av våre mest spektakulære, men minst besøkte nasjonalparker.

Serie

Ut i naturen

Anbefalt for klassetrinn

5-13

Fag

Naturfag

Utlånsnummer

N1056

Nøkkelord

natur, friluftsliv, nasjonalpark, seiland, isbre, fjell, eventyr, familie, finnmark

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.