Vis meny
Alle nedlastbare

JØRGEN+ANNE=SANT

21.09.2011  |  1t 23 min  |  NRK1DENNE SPILLEFILMEN ER GODKJENT TIL BRUK I SKOLEN FOR ALLE SKOLER MED NOWACO-AVTALE PÅ DVD ELLER NEDLASTING
Noen voksne tror at man ikke kan bli forelsket når man bare går i femte klasse. Men det kan man. Jørgen + Anne = Sant er en varm barnefilm for hele familien, basert på Vigdis Hjorts kjempepopulære barnebok og regissert av Anne Sewitsky (Sykt Lykkelig). Den ble belønnet med femmere av et samlet norsk kritikerkorps og kåret til beste film under Europas største barnefilmfestival i Italia.

Anne Lunde går i femte og forelsker seg hodestups i Jørgen Ruge, den nye gutten i klassen. Hittil har hun vært mest opptatt av å slå guttene i håndbak eller å løpe fra dem, men så forelsker skolens peneste jente seg også i den nye innflytteren - og situasjonen tilspisser seg. I motsetning til Anne har Ellen verdens lengste, vakreste hestehale, hun har pene, rene klær og attpåtil jobb som skuespiller i en reklamefilm på TV. Men Anne har bestemt seg. Oddsene er kanskje ikke på hennes side, men Jørgen Ruge skal bli kjæreste hennes. Selv om noen voksne ikke tror man kan bli ordentlig forelsket når man bare går i femte klasse, så vet Anne bedre ... for det kan man!
Aldersgrense på kino : 7 år.

Filmstudieark last ned HER
Trailer:

Anbefalt for klassetrinn

1-10

Fag

Norsk, Spillefilm

Utlånsnummer

6039

Nøkkelord

vigdis, hjort, pubertet, ungdom, forelskelse, litteratur, barnefilm, barnefilm, litteratur, pubertet

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.