Vis meny
Alle nedlastbare

I ALF PRØYSENS ÅND

24.12.2010  |  34 min  |  NRK1



Alf Prøysens står sentralt i Norge Rundts julesending i år. Programmet kommer fra Prøysenstua i Ringsaker med Maj Britt Andersen som programleder. Vi får høre noen av Prøysens klassiske juleviser og det hele krydres med saker fra vårt langstrakte land.

Julen betydde noe spesielt for Alf Prøysen. Det har gitt oss klassikere som "Julekveldsvise", "Romjulsdrøm" og historien om "Snekker Andersen og julenissen".

Maj Britt Andersen er en av Norges fineste tolkere av Prøysen. Hun fikk Teskjekjerringprisen i 2001, og har gitt ut flere plater med Prøysen-materiale. I tillegg til å binde sammen juleutgaven av Norge rundt fremfører Maj Britt Andersen også noen av Prøysens største juleklassikere.

I sendingen møter vi blant andre den kastrerte væren Puslingen som lever et stille og rolig liv sammen med matmor Laila på Geilo. Det spesielle er at Puslingen følger matmor overalt. Også når hun skal på butikken! Et sjeldent godt vennskap!

Ellers har vi med en ung fotograf med et noe spesielt kamera, vi møter mannen som har flere julenisser hjemme enn de fleste, og skal også en tur inn i en dukkemakers verden.

Det blir også tid til et besøk hos designerduoen Arne og Carlos. Ideskaperne fra Etnedal med julekulesuksess!

Anbefalt for klassetrinn

1-13

Fag

Kultur, Musikk, Samfunnsfag

Utlånsnummer

A1396

Nøkkelord

underholdning, juleprogram, prøysen, juleprogram, prøysenstua, julekveldsvise, maj, britt, andersen, teskjekjerringprisen, carlos, og, arne

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.