Vis meny
Alle nedlastbare

KARBON - VENN OG FIENDE

04.12.2009  |  53 min  |  NRK1

I de senere årene har CO2 fått mye oppmerksomhet og til og med skapt panikk. Den stadige økningen av CO2-utslipp har begynt å true klimaet vårt. Denne dokumentaren tar for seg den vanskelige utfordringen å forklare mekanismen av klimaendringer og prøver å svare på de mange spørsmål den reiser.

Global oppvarming har blitt en skremmende virkelighet, og vitenskapsmenn fra hele verden arbeider på spreng for å finne ut hvordan de mest dramatiske konsekvensene kan avverges.

CO2 er fiende nummer en, for dersom verden fortsetter å varmes opp i samme tidspunkt som nå, vil karbondioksid gjøre planeten mer og mer ubeboelig. Vil vi klare å begrense utslippene av drivhusgasser?

Kan en samlet internasjonal innsats avverge katastrofen? Og hva om global oppvarming faktisk representerer muligheter for jordas fremtid?

For å svare på disse spørsmålene har forskere fra institusjoner som Meteo France, Ademe, miljøverndirektoratet og NASA deltatt i arbeidet med å lage denne dokumentarfilmen. For første gang bringes spesialistene som jobber for planetens fremtid sammen, blant andre nobelprisvinneren Dr. Pachauri, den amerikanske klimaforhandleren Todd Stern og Greenpeace.

Produsert i 2009

Serie

Dokumentar

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag

Natur og miljøfag

Utlånsnummer

5274

Nøkkelord

drivhuseffekten, klimaendring, naturfag, c02, carbon, drivhuseffekt, klima

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.