Vis meny
Alle nedlastbare

KROPPEN MIN

02.06.2004  |  26 min  |  NRK1



Et nakent selvportrett. Margreth Olins prisbelønte film fra 2002, som er vist på en rekke filmfestivaler og kjøpt inn av mange tv-stasjoner i Europa.

Filmstudieark last ned HER


Kroppen min

Nakent møte med kvinne og hennes kropp

"Kroppen min" byr på et nakent møte med regissør Margreth Olins kropp og selvbilde. 


I denne prisbelønte norske dokumentarfilmen er Margreth Olin både manusforfatter, regissør og objektet foran kamera. Hun kler seg naken og forteller en historie som er både enkel og svært komplisert: Om å være seg selv.

Det begynte da Olin var fem år og hørte hvordan en av mors venninner omtalte føttene hennes. De var altfor klumpete, og hun ville aldri kunne gå i høye hæler. Siden var det andre deler av kroppen som ble utsatt for ubetenksomme kommentarer som satt igjen lenge etter at de ble sagt.

I "Kroppen min" forteller Olin om en oppvekst med kroniske magesmerter fordi hun alltid holdt magen inn, og hvordan medsøstres skånselløse syn på hverandres figurer og framtoning former liv og selvbilde. Derimot er det menn som får ros av Olin for å ha lært henne å bli glad i seg selv igjen. Men fortsatt smiler hun med munnen halvt sammenknepet etter en tannleges latterliggjøring av overbittet hennes.

Prisbelønt
"Kroppen min" har vunnet priser både i Norge og utlandet, og mottok blant annet prisen for beste norske dokumentarfilm under Amanda-festivalen i Haugesund i 2002. Dokumentarfilmen har blitt vist på mer enn 30 festivaler, både i inn- og utland.

Norsk dokumentarfilm fra 2002
Regi: Margreth Olin
Produsent: Thomas Robsahm for Speranza Film AS

Anbefalt for klassetrinn

10-13

Fag

Helse og sosial, Naturfag

Utlånsnummer

N666

Nøkkelord

kroppsfiksjon, kroppsfiksert, kroppen, olin

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.