Vis meny
Alle nedlastbare

PÅ FLAGGERMUSJAKT m.m Newton

14.09.2003  |  28 min  |  NRK1

De er flygende pattedyr, de jakter om natta og sover hele vinteren: Flaggermusa er et av Norges aller rareste dyr. Newton drar på flaggermus-speideing ved Bogstadvannet i Oslo. Flaggermus har ikke særlig godt syn, så hvordan kan de finne bytte sitt midt på svarte natta? Newton besøker også paleontolog Jørn Hurum som har fått en diger dinosaur i posten.
Mus med vinger

I kveld møter vi landets eneste flygende pattedyr! Unni tar oss med på flaggermusjakt og til et mottak for skadde dyr av arten.

I Oslo finnes det et hus hvor man tar imot skadde flaggermus. Der får de pleie før de blir sluppet fri igjen. I kveld besøker Unni mottaket, og vi følger henne også til på flaggermusleting langs Bogstad-vannet. Turen tar hun sammen med flaggermusekspert og zoolog Kari Rigstad.

Og vil Unni klare å finne Langøreflaggermus i kirken hun besøker?

50 kjente arter
Vi har ca 50 kjente arter flaggermus i Norge.

Flaggermusen har nesten ikke syn i det hele tatt. Likevel klarer den å fange insekt i flukt og finner tilbake til hulen eller loftet hvor den har hjemmet sitt. Den lille musen med vinger bruker radar - nesten lik den som brukes i fly og på båter..



Vi ser også Under brygga - I fjæra - Sjøstjerner, Skjell , Krabber m.m.

Serie

Newton

Anbefalt for klassetrinn

1-10

Fag

Natur og miljøfag, Naturfag

Utlånsnummer

N406

Nøkkelord

flaggermus, natur, biologi, fjæra, sjøstjerne, havhest, dyr, pattedyr, villedyr

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.