Vis meny
Alle nedlastbare

AFGHANISTAN - UNDER SLØRET

29.10.2001  |  60 min  |  NRK1

Kvinnenes stilling i Afganistan forut før den 11.september. Med hemmelig kamera og kledd som en afganerkvinne avdekkes sjokkerende sider ved den islamske fundamentalismen.

Taliban er det mest undertrykkende regimet i verden. Svært få reportasjer har kommet ut derfra, og ingen av dem er så dramatiske som den vi får se i kveld. Med hemmelig kamera har den britiske journalisten Saira Shah laget en dokumentar som avdekker sjokkerende sider ved den islamske fundamentalismen i Afghanistan.

Saira Shahs far kom fra Paghman-distriktet, nær hovedstaden Kabul, og Saira er både følelsesmessig og åndelig knyttet til dette stedet som hun har besøkt mange ganger. Hun var imidlertid ikke forberedt på det hun nå skulle oppleve.

Kvinnen er usynlig
Reportasjen ble til etter at Saira hadde vært i Afghanistan i seks uker og filmet. Blant annet gjorde hun en livsfarlig femdagers reise der hun kledde seg og levde som en vanlig afghankvinne. Slik ble hun vitne til den grusomme behandlingen kvinner blir utsatt for. Jenter over åtte år får ikke gå på skolen, kvinnelige lærere har ikke lov til å jobbe, sykehusene er tømt for kvinnelige ansatte, og kvinner kan bli henrettet i all offentlighet for ekteskapsbrudd og prostitusjon.

Anbefalt for klassetrinn

10-13

Fag

Samfunnsfag

Utlånsnummer

N162

Nøkkelord

afghanistan, geografi, kultur, asia

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.